Jante pentru Nipru

Te supără vreun piston? Vreo roată? Vreo bujie? Doar n-or fi de capul lor! Postează aici şi ceata-ţi va sări în ajutor! Sau în cap...
Avatar utilizator

Autorul subiectului
AdrianS
Administrator
Administrator
Mesaje: 499
Membru din: 26 Ian 2013, 20:16
Vehicule deţinute: Jawa 250 1956, Dnepr MT-10.36 1979, Dacia Logan MCV2 2016, BMW R100RT 1995
Localitate: Bucureşti
A mulţumit: 12 ori
I-a fost mulţumit: 1 dată
Zodiac:
Vârsta: 30
Contact:

Jante pentru Nipru

#1

Mesaj necitit de AdrianS » 14 Sep 2013, 10:34

Nenilor care aţi mai spiţat roţi şi v-aţi mai jucat cu piese aduse ad-hoc din străinătăţuri, roţile mele sunt ovale şi au jantele obosite, corodate. Dacă tot necesită spiţare, m-am gândit să iau în calcul şi o înlocuire a jantelor. Eventual chiar cu ceva de calitate mai bună. Deocamdată vreau să păstrez butucii de Nipru, mă-nţeleg suficient de bine cu ei şi ar fi prea mult de muncă să fac modificări pentru adaptarea unor frâne pe disc.

Eu am găsit aşa ceva: http://www.ural-zentrale.de/product_inf ... m-Rim.html - mă gândeam că aluminiul nu rugineşte. Clar este un avantaj! Înţeleg că janta potrivită pentru anvelopele mele (3,75" x 19") este un 2,15" x 19". Cu patruzeci de spiţe. Ural Zentrale oferă şi spiţe din inox şi nipluri din alamă. Un calcul la mare viteză pentru două jante şi spiţele / niplurile aferente îmi dă un cost total de vreo 300 euro. Şi când mă gândesc că 400 am dat pe toată motocicleta la momentul cumpărării... :)

Polonezii de la Oldtimergarage.eu oferă jante din inox la şi mai mulţi bani. Ei mai vând şi roata de Nipru completă, cu jantă şi spiţe din inox, evident şi cu preţ pe măsură.

Vă-ntreb aşadar: ce-mi recomandaţi? De unde vă luaţi asemenea piese când aveţi nevoie de ele şi la ce bani? Unde mai vinde proverbialul polonez? Merită o jantă din aluminiu precum cea din link-ul de mai sus? Avantaje / dezavantaje în comparaţie cu una din oţel inoxidabil? Sau să cumpăr o roată nouă cu janta din oţel vopsit via Dani cu 400 lei (preţ aproximativ, dar mă aştept că nu s-a ieftinit de anul trecut)? Alte propuneri? Şi dacă mă veţi sfătui să caut prin dezmembrări, ce anume să caut şi pe unde? Există vreo japoneză mai prezentă prin dezmembrările autohtone care să poată dona o jantă pentru butucul de Nipru?

Avatar utilizator

luca.stere
Şurub M12
Şurub M12
Mesaje: 1273
Membru din: 10 Mai 2013, 05:57
Vehicule deţinute: Ural M72, Ural M63, K750, Dnepr 650, My Ural M72
Localitate: Mogosoaia
A mulţumit: 1 dată
I-a fost mulţumit: 6 ori
Zodiac:
Vârsta: 41

Jante pentru Nipru

#2

Mesaj necitit de luca.stere » 14 Sep 2013, 21:28

Nu-ti dau un sfat dar iti spun ce as face eu, as lua jante noi din fier si as incerca sa recuperez spitele vechi pt ca daca sunt originale de fabrica ai garantia unei minime calitati (eu am reusit sa recuperez fara probleme spitele de la o roata veche de Ural, daca vrei iti spun si metoda). Spite noi de Nipra gasesti si la Gaspar.

Pentru a preveni rugina jantelor pe termen lung ai putea sa le vopsesti electrostatic.
Repar, deci exist! :D

Scrie răspuns