AdrianS » 02 Oct 2014, 18:32 wrote:Dacă găseşti o soluţie simpatică pentru îmbunătăţirea sau înlocuirea pompei de ulei, să nu-ţi fie cu supărare dacă vezi c-o voi copia. Prefer să "pontific" (:P) soluţia de la tine decât să arunc motocicleta pentru atâta lucru.
Pontificarea nu este un lucru grav cata vreme recunosti

, imbunatatirea pompei a facut-o deja drobu si a prezentat aici:
viewtopic.php?f=30&t=169" onclick="window.open(this.href);return false; . Dupa cum vezi in link a facut niste bucsi din alama care nu mai lasa sa scape uleiul pe langa axul pinioanelor de la pompa de ulei. Din pacate nu mi-a raspuns la intrebarea pusa de mine anul trecut in iuniept a afla ce rezultate a avut. Asta ar fi prima treaba care trebuie rezolvata, a doua este etansarea palierului unde cea mai ieftina solutie este o bucsa din alama facuta la cota de cuzinet. Bineinteles pt lucrarea asta trebuie rectificat si arborele in zona palierului.
Daca ti se aprinde becul la ulei cand motorul este cald si la relanti nu e neaparat un lucru grav, scrie in manual ca se poate aprinde. Evident, aprinderea becului chiar si in aceste conditii este un simptom care arata uzura sau inceput de uzura. La Fiat 1300/1500/1800 scria la fel in manual dar niciodata nu se aprindea becul la ulei, decat daca era motorul uzat.
AdrianS » 02 Oct 2014, 18:32 wrote:În privinţa setului motor, eu am folosit piese
Almot. Am 2000 km cu pistoanele (şi cilindrii, bolţurile, segmenţii şi siguranţele) lor şi nu există probleme, implicit nici pomeneală de calare sau mai ştiu io ce.
Stiu ca ai montat set Almot si ca este mult mai bun decat cel "rusesc". Am incalzit un piston si i-am masurat dilatarea, avea o zecime dilatare (0.10mm) in conditiile in care toleranta este de opt sutimi (0.08mm). Celelalte doua sutimi se traduc prin zgarieturi asupra segmentilor, pistoanelor si ale cilindrilor. Eu voi incerca sa gasesc o soutie cu pistoane auto pt ca ies si mai ieftin iar calitatea va fi foarte buna.
Am facut niste calcule aseara si daca pun pistoane drepte ies la un raport de compresie de 6.3-6.5 fata de 7 cat are Nipra, unele modele (probabil cele mai noi) cica au 8.5. Raport de 6.5 are si Uralul M63 si nu gafaie, asa ca s-ar putea sa merg pe pistoane drepte, voi avea o pierdere de putere dar nu cine stie ce.